Upanje umre zadnje! Morda smo vendarle kekci?

Bumerang se vrača Hrvaški

bumerang
Kakšna je naša karma, kje bo bumerang obstal?

Slovenija se je odzvala z “veliko zverino”, zdaj hrvaški mediji povzemajo slovenske, hrvaški vladi pa je zastal dih, vendar je njen “kurz plovbe” še naprej odstop od arbitražnega sporazuma. Komunikacija med predsednikoma slovenske in hrvaške vlade je le pisna, saj menda Cerar drugače do Milanovića ni mogel. Predsednik hrvaške vlade se je odzval na imenovanje novega slovenskega arbitra in mnenje Evropske komisije o podpori nadaljevanja arbitražnega postopka.

Posebno boli dejstvo, da je slovenska vlada za novega člana arbitražnega sodišča imenovala Ronnyja Abrahama, predsednika Meddržavnega sodišča – sodišča, ki je končni cilj hrvaških prizadevanj za določitev meje in vzrok za rušenje sedanjega arbitražnega postopka. Oločitev je bila v Sloveniji sprejeta z odobravanjem.

Dragi KEKCI, rožleti, krpani, krjavlji in drugi prijazni posebneži

Etapna “zmaga” navdaja Slovence z upanjem, da vlada le ve, kaj dela. Seveda se med Slovenci že pojavljajo očitki o črednem navijanju.  Pričakovano, saj to sodi v naš “opis del in nalog”, kajne Slovenci? Tudi senzacionalistično pisanje o zaslužkih pravnikov, ki sodelujejo pri arbitraži. Prav zdaj je to najbolj pomembno, kajne?

Zakaj ne bi navijali za svoje vladno moštvo? Saj nismo nasprotovali odstopu arbitra in agentke, smo pa protestirali zaradi prisluškovanja! To je poslušalcem hrvaškega radia poskušal dopovedati tudi evropski poslanec Ivo Vajgl, a ga nihče ni zares slišal! Toliko o črednem navijanju.

Bodimo kekci, ki znajo ugnati brdavsa! Če ne veste, o čem govorim, poglejte v včerajšnjo bizarko. 🙂

Je poenotenje in razumno navijanje prepovedano? Poenotenje kot nacionalni interes – ker s spravo še ne bo nič! 🙂

Čakam na odziv wet blankets. Bodo v SDS športno preživeli vladni touché?

Medtem hrvaški mediji prenašajo vse zapisano in povedano v slovenskih, v oddajah pa gostijo hrvaške pravne strokovnjake, saj je njihova vlada za trenutek obmolnika. Zatišje pred novim viharjem?

Advertisements

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

w

Connecting to %s